Бранцями у власних оселях опинились кількадесят родин інвалідів та пенсіонерів. Виною всьому - непрацюючий ліфт. Зупинили вертикальний транспорт через бюрократичні процедури. Мовляв хоч він і працює, та термін експлуатації - збіг. Отож і запустять його після ремонту. Таких під'їздів у Рівному більше двох десятків.

І так вже півтора місяці, а скільки ще - і досі достеменно незрозуміло. Ліфт у будинку на Князя Острозького, 2 зупинили ще 12 грудня. Пан Володимир сьогодні вперше за три дні вийшов зі свого помешкання на сьомому поверсі, і то - лиш тому, що нужда змусила. Мовляв, і харчі закінчуються, і сміття дівати вже нікуди. Таких як він у цьому будинку мешкає кілька десятків. Нині, каже пенсіонер, навіть і лікаря додому годі викликати... не ходять.

Пані Тамара розповідає, хоч ліфт не працює, та рахунки за його обслуговування приходять і досі, а люди - платять навіть за незручності.

Головна причина зупинки ліфту - закінчився термін його експлуатації, кажуть в спеціалізованому підприємстві. Тож і за законом не мають права його вмикати. Щоправда, і про борг цього будинку у 16 тисяч перед ліфтовиками теж згадують. Головна ж завада ремонту і, відповідно запуску, - бюрократія. Мовляв, підприємство не може оплатити експертизу проектно-кошторисної документації, бо немає рахунку. Всі ж роботи з ремонту і запуску готові виконати навіть без передоплати.

Нині у місті вже зупинено більше двох десятків ліфтів, що своє від'їздили. Найближчим часом спливає термін експлуатації ще близько двохсот одиниць вертикального транспорту. Кажуть, зупинятимуть на ремонт всі, адже це передусім питання безпеки!

Дивіться також: Більше місяця не працюють ліфти у багатьох висотках Рівного