Купили тунця, а з'їли зовсім іншу рибу. Аби у таку ситуацію не потрапляли мешканці області - на сторожі порядку Рівненське обласне територіальне відділення антимонопольного комітету України. Їх основне завдання - виявляти та припиняти порушення норм законодавства. Які з них траплялись найчастіше у 2012 році та чи усі були зупинені стало відомо сьогодні під час підсумкової конференції діяльності Рівненського відділення.

У 2012 році Територіальне відділення Антимонопольного комітету на ринку продовольчих товарів виявило 10 порушень, які вводили споживачів в оману. П'ять справ закрили, бо порушники вчасно виправились, решта справ поки розглядають у суді. Порушників оштрафували на 161 тисячу гривень. Яскравим прикладом недобросовісної конкуренції антимонопольники називають діяльність товариства "Інтерконкорд", яке виробляє та реалізує рибну продукцію. Зокрема, склад одного із товарів, який вони пропонують покупцям не відповідав його назві та вартості.

Також в торгівельних мережах області працівники антимонопольного виявили безалкогольний солодкий напій "Дюшес" виробництва товариства "Карпатські мінеральні води", маркування якого свідчило про натуральність продукту. Однак, перевірка показала протилежне.

У році, що минув антимонопольники також посилили роботу із запобігання порушення законодавства з боку органів місцевого самоврядування. Їх істотна частина пов'язана із прийняттям чотирма міськими радами ряду рішень, щодо встановлення орендної плати на землю суб'єктам господарювання.

Загалом впродовж 2012 року працівники Рівне нського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України розглянули 87 справ. 89 разів порушників не штрафували, - обмежились лише рекомендаціями. На ринку житлово-комунальних послуг теж виявили та припинили порушення. Стосувались вони встановлення обслуговуючими підприємствами необгрунтованих тарифів на послуги та несвоєчасними перерахунками за ненадані або неякісно надані послуги. У 2013 році основні зусилля Антимонопольний комітет України зосередить на ринках житлово-комунальних послуг, реалізації лікарських засобів. Контролюватимуть і дотримання умов збору, вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів, надання ритуальних послуг та підключення об'єктів містобудування до інженерних мереж електро-, газо-, тепло-,водопостачання і водовідведення.