Поки представники обласної та міської влади відзначали День соборності та свободи України в обласному музично-драматичному театрі, рівненська молодь об'єдналася в "живий ланцюг" на мосту, що над Устею. Взялися за руки та співали Гімн України.

З національною символікою в руках та усмішками на обличчі рівненська молодь збирається утворити "живий ланцюг". Активісти закликають і перехожих приєднатися. Свою ходу починають від Органної зали. Їм на зустріч, з іншого боку мосту, так само йдуть учасники акції. І хоча поєднати два береги річки "живим ланцюгом" не вдалося, та це патріотичного настрою не зіпсувало. Тримаючись за руки, співають Гімн України.

За руки взялися близько семидесяти рівнян. Організували акцію представники молодіжних громадських організацій.

Вже двадцять третій рік поспіль приходить, щоби взятися за руки, Микола Вельчус. У 1990-му він був серед організаторів "живого ланцюга" між Києвом та Львовом.

Трималися рівняни за руки близько 15 хвилин. Кажуть, скільки тривала акція та скільки людей до неї приєдналося, не важливо. Головне, духовна єдність. Діляться враженнями.

Учасники акції збираються утворювати "живий ланцюг" і надалі. Сподіваються, наступного року до них приєднається більше охочих.