Народжені у сорочці. На першому місцевому стартує новий цикл сюжетів про тих, кого випробувала доля. Цього тижня ми розкажемо про сильних духом, про тих, хто вижив, хоча уже дивився в очі смерті. Перший сюжет про Віталика Абрамчука, який вижив у жахливій ДПТ, що трапилася торік на Водохреще. Йому залізяччям проломило череп, придавило легені, але він не здавався і таки вижив. 2012 був складним роком його родині. Віталику зробили десяток операцій. Тепер сім'я радіє: усі негаразди залишилися у минулому році. На другий Віталіків день народження, 19 січня, сім'я згадувала минулий рік та планувала прийдешній.

Віталик розмірковує ким стане, коли виросте. 19 січня - став його другим днем народження. Рівно рік тому за життя хлопчика боролися лікарі і він сам не здавався. Віталик Абрамчук один із постраждалих у жахливій ДТП, яка трапилася неподалік Рівного на Водохреще. Він зі старшим братом, тіткою та її двома дітьми повертався додому зі святкування на Буковині. 19-ро пасажирів недоїхали декількох кілометрів. Віталик був одним із найважчих постраждалих.

До лікарні Віталика привіз очевидець аварії, він повертався із Чехії додому. Автобус із паломниками зустрічав дорогою декілька разів. Він врятував сина, бо вчаcно привіз його до лікарні, впевнена Олеся Абрамчук. А цьогоріч першим привітав їх із Водохрещем.

Те, що трапилося рік тому на Водохреще у сім'ї Абрамчуків згадують нечасто.

У тій жахливій ДТП загинуло десятеро пасажирів. Півроку слідчі з'ясовували обставини пригоди. У серпні торік Генпрокуратура скерувала кримінальну справу до Рівне нського райсуду. Водія обвинувачують у вчиненні порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей. Якщо суд визнає його винним, чоловік найближчі 5-10 років проведе за гратами. Абрамчуки, кажуть, не тримають на водія зла, навпаки — жаліють, він теж батько. І дякують Господу, що для їхньої сім'ї усе обійшлося. Віталику у жовтні закрили дірку у черепі і він нарешті пішов до школи. Щоправда, кожен його крок під наглядом.

На другий Віталиків день народження Абрамчуки не їхали у іншу область на джерело за цілющою водою, пішли до найстарішого собору у Рівному. Вони щасливі, що усі сльози й турботи залишилися у 2012.