Народе мій, до тебе я ще верну, і в смерті обернуся до життя...Ці рядки з вірша Василя Стуса згадували сьогодні рівненські школярі. Вшановували пам'ять поета. Учні переглянули фільм про прозаїка та слухали пісні. Захід ініціювали в міському товаристві "Просвіта". Так хочуть прищепити молоді патріотичність.

Він протестував проти політичних репресій в Радянському Союзі - ув'язнення української інтелігенції, писав заяву до Верховної Ради СРСР з відмовою від громадянства, мотивував тим, що хоче звільнитися від радянського рабства. Василь Стус. Нині вшанувати поета, Героя України зібралися у п'ятнадцятій школі. Дивляться фільм про шестидесятника, слухають пісні на його вІрші. Свічу пам'яті Василя Стуса ініціювали в міському об’єднанні товариства «Просвіта».

Згадали поезії, згадали життєву долю: переслідування КДБ, ув'язнення та заслання. Попри юний вік, одинадцятикласниця Алла Яблонська активно цікавиться творчістю Василя Стуса. Каже, найбільш таємничою і досі, для неї залишається смерть поета.

Прищепити молоді патріотизм та повагу до борців за незалежність - головна мета, кажуть організатори.