Розвивати туризм на Волині потрібно комплексно. Організатори проекту "Волинь туристична" вийшли на новий рівень співпраці, цього разу з місцевими готелями. Першими на пропозицію відгукнулися найбільші та найвідоміші готелі Рівного та Луцька. Готельєри й самі зацікавлені у туристичному проекті, адже він відкриває нові можливості. Кажуть, вже й самі неодноразово відчували - туристичний бізнес нашого краю шкутильгає. Сподіваються їх досвід на цьому ринку - чітко окреслить як переваги, так і проблеми.

До проекту "Волинь туристична" приєдналися найбільші готелі Луцька та Рівного. Організатори проекту наголошують: щодня Волинь перетинають тисячі потенційних туристів. Та чи подорожуватимуть вони нашим краєм, залежить і від місцевих готелів.

Готельєри вже готові до поширення серед своїх клієнтів туристичної мапи Волині та її історичних маршрутів. Кажуть, їх постояльці часто мають вільний час, аби оглянути місто, а то й відвідати визначні місця за його межами.

Акцент на історичні маршрути для туристів роблять і луцькі менеджери. Пишаються землячкою Лесею Українкою, замками, руїнами та живописними Шацькими озерами.

Однак готельєри описують і букет проблем. Погані місцеві дороги, особливо сільські. А також транспортне сполучення з нашим регіоном. Не вистачає місцевих фестивалів з поліським фольклором. Та й більшість туроператорів пропонують в основному відпочинок за межами України, на Закарпатті, та морських узбережжях.