У Івано-Франківську мер заборонив використовувати петарди та іншу піротехніку під час святкування Нового року. Стежити за дотриманням заборони будуть правоохоронці. При цьому у Рівному таких обмежень не ввели, а отже рівняни розважатися чудесами піротехніки можуть удосталь. Проте, що занадто, то не здраво - кажуть поляки. З острахом до свят готуються пожежники. Що потрібно знати, аби свято не зіпсували неякісні хлопавки, бенгальські вогні та петарди.

Торгувати піротехнікою можуть лише магазини, які подбали про ліцензію на це. Хлопавки, петарди та бенгальські вогні із ринків - фахівці не радять навіть брати до рук. Вберегти від таких покупок рекомендують і своїх дітей. Адже, саме дітвора найчастіше потрапляє у групу ризику, порушуючи правила техніки безпеки. Так нещодавно, на Рокитнівщині семирічний Богдан, знайшов у дворі петарду, підпалив її і залишився без одного пальця лівої руки.

Якщо обраний вами піротехнічний виріб не спрацював - не підходьте до нього хоча б упродовж 15-ти хвилин - друга порада від пожежників.

У магазинах піротехніки кажуть - традиційно попит перед святами зростає. У різноманітті пропозицій часто можна стати жертвою власної неуважності. Тож, купуючи товари - враховуйте наступні моменти.

І останнє - уважно читайте інструкцію. Якщо ви вже вирішили прикрасити своє свято піротехнічними засобами - зробіть це так, щоб ні ви, ні ті, хто вас оточує - не постраждали.