Любителям подорожувати тепер не обов’язково їхати далеко за пошуками нових вражень та цікавих місць. Зініційований рівненськими чиновниками, проект «Волинь туристична» офіційно готовий до роботи. Для реалізації туристичного потенціалу він об’єднав зусилля та мандрівні маршрути 5 сусідніх областей. А саме Волині, Тернопільщини, Житомирщини, Хмельниччини та Рівненщини.

«…і ти знову повернешся», - таким лозунгом увінчався презентований у стінах Острозької академії мандрівний проект «Волинь туристична». Над його створенням працювали чиновники, дизайнери, режисери та художники понад півроку. В результаті отримали цілісний продукт, що поєднав у собі інтернет-портал, фотоальбоми, проморолики, тематичні календарі та брошури. Окрім просування культурних об’єктів регіону, проект має на меті перевести туризм з витратної частини обласних бюджетів у прибуткову.

Красу Волині презентували у тематичних настінних календарях. В їх основі - роботи рівненських художників. І навіть більше - підписи до ілюстрацій теж на поліській говірці. Пан Дмитро - автор дванадцяти колоритних портретів одного з календарів. Коли почув про "Волинь туристичну", саме працював над серією етнічних портретів "Інша Україна". Поліська частина була завершена, тому швидко лягла в основу календаря. Усі портрети намальовані з натури. За ними художнику прийшлося поїздити по селах та хуторах Волинського краю. Каже, шукав харизматичні обличчя з власною історією.

Яся - найменшенька з тих, хто долучився до втілення проекту в життя. Вона разом з батьками знялася у одному з промороликів на сімейну тематику. В майбутньому хоче стати актрисою, а про зйомки розповідає, що їй "сподобалось".

Чи виправдає сподівання "Волинь туристична" як рентабельний мандрівний проект, можна буде говорити лише з весни. А поки варто вивчати маршрути та обирати цікаві місця.