Перший місцевий від сьогодні розпочинає відкривати для вас, шановні телеглядачі, таємницю екзотичних та незвичних для буденності професій. Сьогодні записами в трудовій книжці "бухгалтер", "лікар" або "вчитель" нікого не здивуєш. Але серед рівнян є люди, які роблять не менш важливі справи, втім про них говорять менше. Перший наш герой прищеплює нам смак хорошої кави. Назва справи його життя - бариста.

Віталій Ляшук - професійний бариста. Він такий же бармен як усі інші, але працює не з алкоголем, а з кавою. У його справі каже - головне любити цей таємничий напій.

Навчитися баристики, у професійному сенсі, в Україні неможливо. Трохи далі, щоправда, пішли італійці. Але українці підвищують свій рівень на змаганнях та онлайн курсах.

Окрім смаку, кава має бути і належно представлена замовнику. Тому баристи опановують художню техніку і розмальовують напої збитими вершками та молоком. Найвищою сходинкою у кар’єрній драбині є звання кава-майстра. Це свого роду доктор кавових наук. Втім, у Рівному про це говорити ще зарано.