У разі вибуху деяких з них радіус розльоту осколків міг становити шість кілометрів. А неподалік знаходяться два села у яких мешкає більше півтисячі людей.

Окрім реактивних снарядів було виявлено бомби, міни підривники, загалом 239 вибухонебезпечних предметів. Вони становили реальну небезпеку.

Натрапили рятувальники на таке бойове начиння випадково. Ще на початку листопада місцевий житель збирав гриби і виявив 9 артилерійських снарядів. Коли працівники МНС почали обстежувати територію то були шоковані. Щодня знаходили по 20-30 вибухонебезпечних предметів. Як виявилось на цьому місці колись знаходились склади боєприпасів радянської армії. У районі оголосили надзвичайну ситуацію.

Рятувальники десять днів обстежували територію на площі майже три гектари. Місцевим мешканцям заборонили ходити у ліс і не наближатись до місця де працювали працівники МНС.

На щастя у цій історії вже поставлена крапка. Увесь вибухонебезпечний спадок радянської армії вивезли у безпечне місце і знешкодили. Пошукові роботи на даній ділянці завершені.