Година ікс для усіх цьогорічних випускників настане вже завтра - 22 квітня по всій країні оцінюватимуть, чого вони навчилися за одинадцять років у школі. Усе відбудеться чесно, прозоро і незалежно - обіцяють обласні чиновники. Як і налоежить для зовнішнього незалежного тестування. Крім якості обіцяють і безпеку школярів - Про останнє потурбуються медики та правоохоронці.

22 квітня - день народження вождя світового пролетаріату. Але більшість нинішніх випускників про це навіть не здогадується. Для них ця дата видатна іншим - понад 14 тисяч вступників Рівне нщини цього дня пройдуть перше зовнішнє незалежне оцінювання. Обласні чиновники серйозність моменту розуміють. І запевняють, вони до тестів готові.

На єдиному пункті реєстрації в Рівному запрошення отримують випускники минулих років. Сьогодні тут останній робочий день. Хто не встигне, того до тестів не допустять.

Останнього дня потенційних студентів у пункті реєстрації не меншає. Дехто з них про те, що треба отримати запрошення, дізнався тільки напередодні.

Майбутні вступники запевняють: тестів не бояться і за право стати студентом готові боротися.