Це довели цієї неділі двоє маленьких рівнян. Вони в ефірі Всеукраїнського проекту "Голос країни", що транслюється на одному із столичних телеканалів, пройшли відбірковий, так званий "сліпий" тур.

Катерина Качановська навчається у сьомому класі 22-ої рівненської школи. У місті вона давно відома завдяки перемогам у багатьох пісенних конкурсах. На "Голос країни" відібрали із 5 тисяч претендентів. Розповідає, найбільше боялася за обрану пісню.

Втім, пісня виявилася вдалою. На сліпому прослуховуванні дівчинку обрав Олег Скрипка. Тепер вона проходить до наступного етапу конкурсу. Усе, каже мама, з Божою допомогою.

Інший рівнянин, який співатиме на проекті, семикласник із 28 школи - Максим Опанащук. Він не вперше виступає на конкурсах такого рівня. Випробовував сили у відборі на дитяче "Євробачення". Проект "Голос. Діти" дав шанс не тільки продемонструвати свій вокал, а й знайти нових друзів.

Максим теж став підопічним Олега Скрипки. Тепер готується до боротьби за звання "Голос країни".

Поїздки до Києва та виступи на Всеукраїнському рівні потребують не лише здібностей, але й грошей. Матеріальна підтримка, зізнаються, не завадила. Якщо Катерину Качановську місцева влада підтримує та залучає до міських заходів, дарує подарунки, навіть, вчитель музичної школи займається з нею безкоштовно, то Максим поки що такої прихильності, зізнається мама хлопчика, не відчув.