Крапля по краплі - кожен злив бачка точить сімейний бюджет. Так вирішили на сесії обласні обранці на прохання водоканалу. Останній апелює до зростання цін на користування очисними спорудами, які належать “Рівнеазоту”. Водночас результатів аудиту водопостачального підприємства депутати так і не побачили, тож рішення про нові тарифи було неодноголосним. Андрій Лобчук - далі.

Одна гривня дев'яносто дев'ять копійок. Саме стільки відтепер платитимуть рівняни за один кубічний метр водовідведення.

Затвердження тарифів викликало чи не найбільше розмов у сесійній залі під час сесії. За словами керівництва "Рівне облводоканалу", підприємство змушене вкотре переглядати тарифи, адже чинні — збиткові. Тим паче постійно зростає вартість користування очисними спорудами “Рівне азоту”. Спочатку водопостачальники хотіли підняти тарифи до двох з половиною гривень, та все зменшили націнку.

Утім, не всі підтримали керівництво водоканалу. Партія регіонів зажадала показати результати аудиту водоканалу. Не отримавши ствердної відповіді — відмовилися голосувати за нові тарифи.

Тим часом власники водоканалу обдумують будівництво власних водоочисних споруд. Це, за словами голови облради, дало би змогу більше контролювати тарифи на водопостачання та каналізацію.

Відтак вже три роки власники та керівництво водоканалу ведуть перемовини з закордонними інвесторами про будівництво нових та реконструкцію старих очисних споруд. Утім, коли це розпочнеться, прогнозувати не береться ніхто.