До того ж до їх будинків не зможуть добратися і пожежники. Адже по сусідству власник приватної ділянки встановив кам"яно-бетонний паркан та розпочав будівництво, де раніше була дорога. Люди у відчаї покликали журналістів, адже влада на їх звернення не реагує.

Мабуть, цар Грозний з фільму "ИВАН ВАСИЛЬЕВИЧ МЕНЯЕТ ПРОФФЕСИЮ", побувавши у Рівному на вулиці Мірющенка здивувався би ще більше. Тут мешканці чотирьох багатоповерхівок опинилися у пастці. По сусідству міська влада вже багато років тому віддала у приватну власність земельну ділянку, де проходять усі комунікації -вода, тепло, зв"язок, а також знаходився пожежний заїзд. Люди вже оббили усі управлінські пороги, тепер готують звернення до прокуратури. Адже в разі біди - пожежникам до них не дістатись. Та й аварійний або поточний ремонт мереж провести буде фактично неможливо.

А кілька днів тому будівельники почали зводити тут капітальний паркан. За нього постороннім тепер зась.

В міському управління архітектури і містобудування кажуть, ніяких споруд на теплотрасі будувати не можна і це передбачено у документації про право власності. А у разі якоїсь аварії - власник ділянки зобов'язаний надати доступ до мереж. А от обносити все парканом без їхнього дозволу він права не мав.

Зустрічі з журналістами власник ділянки всіляко уникав. Та й будівельникам, які мурували горе-паркан, роботодавець заборонив надавати будь-яку інформацію про нього. Єдиний висновок, який сам по собі напрошується - чи дозволить людина рити у своєму дворі, та заїжджати туди аварійникам, якщо його цілком захищає Закон про приватну власність?