А через зростання безробіття у місті почастішали крадіжки та бійки. Таке розповідають ті, хто щоденно патрулює на вулицях обласного центру. Бійці внутрішніх військ України сьогодні відзначають своє професійне свято і, попри це, залишаються на посту. Анна Яцук вітала тих, хто на сторожі громадського спокою.

Батальйон внутрішніх військ України у Рівному лише один і знаходиться на вулиці Степана Бандери. У ньому 160 бійців, серед яких - солдати-строковики, контрактники та офіцери. Головними завданнями цих людей є охорона громадського порядку та конвоювання підсудних.

Командир батальйону Ігор Курач каже: економічна криза внесла корективи і в їхню роботу. Особливо це стосується солдатів-контрактників.

Заступник командира патрульної роти Андрій Робітницький щодня стежить за охороною громадського порядку на вулицях міста. Каже, останнім часом люди почали здійснювати більше крадіжок. Тому доводиться збільшувати чисельність патрульних і брати з собою службового пса.

Не менш складно, кажуть військові, працювати і з в'язнями. Адже ті нерідко чинять опір. Аби не виявитися слабшими за них, бійці внутрішніх військ часто проходять навчання.

У своє професійне свято найкращі бійці рівненського батальйону отримали нагороди. Вони сподіваються, що їхня робота і далі допомагатиме людям, а рівень злочинності у місті знизиться.