Колективи обласних шкіл та шкіл-інтернатів на професійній сцені презентують свої вистави. Такий фестиваль відбувається у Рівному вперше. Оксана Конопацька вже сходила на виставу.

Виставу "Як друзі сонечко рятували" разом із працівниками театру ляльок підготували вихованці Острозької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат номер два. У цьому закладі вже понад десять років працює свій театр ляльок "Золотий ключик".

Школярі, які навчаються як у спеціальних закладах так і у школах Рівне нщини, впродовж двох днів можуть відчути себе справжніми акторами. У дитячому фестивалі лялькових колективів "Я і Ти — у казці нині, у чудовій ми країні" беруть участь майже 100 дітлахів.

Під час підготовки до фестивалю дітлахи спробували опановувати мистецтво водіння ляльки. А ще вчилися їх виготовляти. Учениця Острозької школи-інтернату Інна Ткачук розповідає: створювати ляльку, яку назвала Барбарою, було цікаво.

Дитячий фестиваль лялькових колективів триватиме у Рівному два дні. Цей час для дітлахів організатори перетворюють на справжнє свято із дискотекою і екскурсією до зоопарку.