Маршрутом "Льонокомбінат-Ювілейне" із шести нещодавно придбаних, нині курсують тільки два. Рівняни стурбовані, це чи не єдиний комфортабельний транспорт у місті, і той зникає. Та й проїзд у "барселонському" дешевший. А ще кілька місяців тому чиновники прогнозували, що кількість "MANів" тільки збільшуватиметься і частково навіть замінить маршрутки.

Просторий салон, зручні сидіння, кондиціонер - у "барселонських" автобусах передбачено все для якісного перевезення пасажирів. У такому транспорті, розповідають рівняни, їхати затишно та комфортно. Катерина Бровчук разом з семимісячним синочком Романом подорожують ним щодня. Твердить, порівняно з іншим міським транспортом тут умови кращі

Та нині пасажири стурбовані: два з шести "барселонських" автобусів вже взагалі не курсують маршрутом "Льонокомбінат-Ювілейне". Куди вони поділися люди і уявлення не мають - просять повернути.

Повернути не вдасться. Їх перевізник продав - у іншу область. Зробив це не без причини. Телефоном розповів: утримувати автобуси не вигідно, за три місяці курсування транспорту прибутку жодного, навіть на нуль не вдалося вийти.

Це підтверджує і другий перевізник Сергій Кустинець. Розповідає, замість прибутку, щодня з одного автобусу отримує збиток у 200 гривень, і це без врахування витрат на ремонт транспорту. Якщо справи і далі так підуть, каже Сергій Кустинець, від такого бізнесу, як і від самих автобусів планує відмовитися. А головна тому причина: держава не виплачує компенсацію підприємцям за перевезення пільговиків. Відтак, за три місяці курсування "барселонського" автобусу, підрахував Сергій Кустинець, йому заборгували близько двохсот тисяч гривень.

Такі результати обстеження пасажиропотоку у "барселонських" автобусах. Це неабияк турбує начальника профільного управління Віталія Миронюка. Каже, на цей транспорт покладав великі надії. Поки не збулось. Все впирається у гроші. Тож, підтримки просить і в області, і в міста.

Нині в Рівному курсують 2 "барселонських" автобуси. Ще 2 наразі на вимушеній зупинці, їх , після ремонту, пустять першим маршрутом з початку наступного тижня. Та скільки часу вони перевозитимуть рівнян - невідомо. Перевізник каже, довго працювати собі в мінус не втерпить.