Сусідів не обирають. Мешканцям вулиці Дворецької у Рівному заважає сусідство з обласним протитуберкульозним диспансером. Кажуть, хворі з відкритою формою туберкульозу гуляють у дворах їхніх будинків та ходять до магазину, який обслуговує майже весь мікрорайон. Анна Яцук - далі.

Мирон Зубрійчук мешкає по сусідству з протитуберкульозним диспансером майже 40 років. Каже, жити тут несолодко. Адже пацієнти лікувального закладу гуляють біля будинку, де граються діти. У теплу пору року, каже пенсіонер, хворі влаштовували посиденьки біля ставка. Тому зараз жоден з мешканців вже не ризикує ловити там рибу. Найгіршим є те, каже Мирон Зубрійчук, що деякі його сусіди вже захворіли на туберкульоз.

Асортимент товарів у магазині звичний. Продавці торгового закладу кажуть: серед їхніх клієнтів і справді вистачає пацієнтів тубдиспансеру. Щоправда, останнім часом їх поменшало. Працівники магазину також намагаються вберегти своїх здорових клієнтів. Але, переконують, самотужки це їм не під силу.

Головний лікар лікувального закладу Ростислав Рожанський про проблему знає. Каже, що постійно проводить роз'яснювальні бесіди з хворими, але вони малорезультативні. Переконує: створити закритий лікувальний заклад не під силу нікому. Адже проблема є загальноукраїнською. Ростислав Рожанський бачить два виходи з цієї проблеми - поблизу лікувального закладу закрити всі магазини або ж перенести диспансер за межі міста.