Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини.

З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

Метою проведення цього дня є захист прав дітей та розвитку середовища, дружнього по відношенню до дітей у всьому світі, шляхом діалогу і активних дій, благополуччя дітей у всьому світі, укріплення та розширення діяльності ООН в інтересах дітей, підтримки діяльності Дитячого фонду ООН.

У 1954 році Генеральна Асамблея рекомендувала всім країнам ввести в практику святкування Всесвітнього дня дитини як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, дня, присвяченого діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Генеральна Асамблея запропонувала урядам країн святкувати цей День в будь-який з днів року, який буде визнано доцільним.

Часто в різних країнах проводять благодійні заходи, щоб допомогти нужденним дітям. На місцевому та державному рівнях беруть участь батьки, викладачі, лікарі, політичні та релігійні лідери, ЗМІ, молодь і самі діти.

У Рівному сьогодні Служба у справах дітей виконавчого комітету Рівне нської міської ради спільно з громадською організацією «міжнародний центр батьківства» (м. Київ) проведуть круглий стіл та інтерактивний семінар на тему: «Роль та відповідальність батька у вихованні і розвитку дитини».

Час та місце проведення: 20 листопада 2019 року в конференц-залі газети "Сім днів" (вул. Поштова, 2, другий поверх) о 12.00. год.

Про це повідомляє Рівне нська міська рада та її виконавчий комітет.

Читайте також: 10 фраз, які допоможуть подолати дитячу тривожність

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber