Рівняни потягнулися до народної класики. Після цілковитого провалу гастролей поп-зірки Білик та кількох десятків вільних місць на концерті рокера Вакарчука несподіваним аншлагом зала палацу культури "Текстильник" цієї суботи зустріла Національний ансамбль танцю імені П.Вірського. Порівняно невисоку ціну квитків - від 70 до 120 гривень - символ української хореографії окупив рівненським глядачам сторицею, влаштувавши справжню феєрію народного танцю.

Вони не бували у Рівному вже близько 30 років. За цей час їм аплодували сотні тисяч глядачів у десятках країн. Тепер майстерними та іскрометними танцями ансамблю імені Павла Вірського змогли насолодитися й рівняни.

За свою понад сімдесятирічну історію ансабль імені Вірського побував Державним ансамблем танцю України, отримав звання "заслуженого" та "академічного" і нагороджений орденом Дружби народів. Утім, головною заслугою і ключовою метою творчості ансамблю було й залишається збереження української історії у танці.

Хтось називає їхні танці "шароварщиною", несмаком і ознакою найгірших тенденцій української культури. Для інших вони - символ українського хореографічного мистецтва і національне надбання. Рівняни, які прийшли цього вечора до зали Палацу культури "Текстильник", зробили власний вибір - своїми оваціями і неприхованим захватом.

Дві години віртуозні артисти ансамблю імені Вірського з граційною легкістю злітали над сценою, змушуючи глядача затамувати подих. І вкотре повірити у те, що перед ними - душа і серце українського танцю.