Свинячий грип повертається. А разом із ним наближається ще два штами, які досі українців на лікарняні ліжка не вкладали. Не панікувати, а щеплюватися закликають рівнян місцеві чиновники. Щоправда, вакцини поки у аптеках немає.

Грип наступає. Вкладатимуть на лікарняні ліжка три види вірусів. Уже знайомий свинячий грип гулятиме із двома новими вірусами, досі незнайомими, — настрахав керівник міського управління охорони здоров'я.

Щоправда, вакцини у рівненських мережах аптек наразі немає. В усій Україні, кажуть медики, станом на сьогодні нарахували 8 тисяч доз потрібної вакцини. Але хвилюватися, додають, даремно. Вакцина у Рівному з'явиться уже наступного тижня. Вистачить її усім.

Одна доза обійдеться у 80 гривень. У міському бюджеті, вирішили на міськвиконкомі, пошукають гроші, щоб щепити хоча б 3 сотні медиків. Загалом у групі ризику 20 тисяч рівнян. Усі вони працюють із людьми. Але вакцин на мільйон 600 тисяч гривень місцева скарбниця не потягне. Комунальники, їх в обласному центрі понад 3 тисячі працівників, вакцинуватимуться за власні гроші.

Інформувати рівнян про інфекції та надходження вакцини, чиновники пообіцяли через ЗМІ. А ще закликали у передепідеміологічний період краще турбуватися про себе, та все ж подумати про вакцинацію за власний кошт.