Врятувати та винести людей з палаючого приміщення, загасити полум'я чи просто зняти з дерева чиюсь кішку -це не геройство. Для еменесників це щоденна робота. Як тренуються вони, аби щодня рятувати чиєсь життя, перевіряли їхні керівники на обласних командних змаганнях між ланками газодимозахисної служби серед пожежно-рятувальних підрозділів.

Завершальний етап цього змагання - знайти у задимленому приміщенні манекен та винести його на вулицю. Хто швидше впорається, той і переміг. Зазвичай працівникам МНС доводиться виносити з приміщень не манекени, а живих людей. І кожна згаяна секунда в таких випадках може коштувати життя.

Конкурують учасники 26-ти команд лише на майданчику. Поза змаганями про суперництво ні слова. Вистачає тем про бойові будні.

Найкраща газодимнозахисна ланка у рівненській пожежній частині номер один. Її бійці вибороли перемогу. Підвищення оперативної готовності та вдосконалення професійної майстерності бійців МНС - заради цього керівництво й організовує щорічні змагання.