У "Рівне 1" підростає гідна зміна. У 13-й школі учні створили телевізійний канал "Студія 13 плюс". Усе справжнє — планування, зйомки, журналісти та ведучі. Результати роботи раз у місяць оцінює вся школа, коли в ефір виходить випуск інформаційно-аналітичної програми "Велика перерва". З юними колегами знайомилась Світлана Сирота.

"Велика перерва" у 13-й рівненській школі - справжня подія. Над створенням щомісячної програми працює серйозний творчий колектив. Тему чергового випуску обирають за бажанням цільової аудиторії, опитуючи школярів. Після цього підключаються усі трудові ресурси.

Ті, хто не увійшов до складу творчої групи, осторонь процесу не лишаються. Героєм сюжету може стати кожен. Після тривалих зйомок матеріал потрапляє до рук монтажера Дмитра. Він уже не школяр, але для рідного навчального закладу не шкодує ні часу, ні сили. Мистецтво монтажу опанував самотужки. Для нього це просто хобі.

Ведучим "Студії 13 плюс" телевізійне життя припало до смаку. Їх уже впізнають у шкільних коридорах, але зупинятися на досягнутому місцеві зірки не збираються. Для них це - тільки перший крок.

А поки що триває підготовка до чергового випуску програми. Але тільки після вивчених уроків.