Депутатський значок повертає через суд. Його відкликала фракція Української Народної Партії, коли не підтримав позицію керівництва. Чи відсудить Олександр Козак мандат — далі у сюжеті.

Позбавлення Олександра Козака мандата ініціював голова фракції УНП в обласній раді Василь Червоній. Підлеглий у травні 2007 не підтримав ініціативу лідера про висловлення недовіри заступнику голови Рівне нської ОДА Олегу Торгунову.

Через рік замість Олександра Козака до лав фракції влилася Оксана Заліпська. Тепер уже опозиціонер, який зберіг непогані стосунки з керівником області Віктором Матчуком і посаду голови Дубенської райдержадміністрації, подав до суду. В такий спосіб намагається довести, що незаконно втратив мандат депутата.

У четвер відбулося слухання справи в Рівне нському окружному адміністративному суді. Олександр Козак не сумнівається, що представники Феміди винесуть рішення на його користь. Якщо це відбудеться, Василь Червоній обіцяє не здаватися.

Наступний раунд боротьби в суді відбудеться 2 квітня. Саме тоді, як сподівається Олександр Козак, суд має винести остаточне рішення. Якщо воно задовольнить одну сторону, інша обіцяє позиватися до вищої інстанції. Поки триватиме боротьба, можуть пройти чергові вибори. Тоді відсуджений мандат стане хіба що символічним.