Міжрегіональну злочинну групу, яка спеціалізувалась на крадіжках автотранспорту, затримали правоохоронці. Операцію із затримання провели одночасно в Рівному, Волинській, Сумській і Закарпатській областях. На ранок середи наручники одягнули вже на 12-х членів групи. Організатора ж, 42-річного уродженця Білорусі, затримали у Рівному.

Затримана група діяла протягом чотирьох років на території Києва, Рівне нської, Волинської, Сумської та Закарпатської областей, а одна машина була викрадена навіть у Франції, - розповідають правоохоронці. Під час обшуків у гаражах, де зловмисники переховували викрадене, оперативники знайшли 25 одиниць автотранспорту, зокрема дві вантажівки з розукомплектованих запчастин та автомобілі різних марок. Це "БМВ", "Опель", "Мерседес", "Фольксваген", "ДЕУ-Ланос", "Нива-Шевроле", "Сітроен", "Мазда", "Фіат", "Чері", "ВАЗ" та УАЗ "Патріот". "У складі злочинної групи був і працівник закарпатської міліції, - розповідає Ярослав Голомша. Його затримали під час керування викраденим у Луцьку автомобілем "ВАЗ" 9-ї моделі".

Правоохоронці припускають, що на рахунку цієї групи може бути не одна сотня викрадених авто. Їх усіх легалізовували і продавали на території Україні, - стверджують міліціонери.

Під час обшуків у помешканнях членів групи оперативники вилучили викрадені номерні знаки, а також дублюючі таблички з ідентифікаційними номерами траспортних засобів.

Скільки кримінальних справ буде порушено проти членів цієї групи, правоохоронці ще не знають, оскільки слідчі дії тривають і зараз. Утім, усім затриманим, як мінімум, загрожує від 5 і більше років позбавлення волі.