Хто в домі хазяїн? Щоб відповісти на це питання, у Рівненському міськвиконкомі скликали "круглий стіл". Чи можлива гармонія у сучасній сім'ї — цікавилась Світлана Сирота.

Сучасні жінки - освічені, успішні у професії, виховують дітей, водять авто, мають хобі й завжди чудово виглядають. Для багатьох нинішніх українок чоловік у цьому ланцюжку стає зайвою ланкою. Він хоче у дружини тільки господиню і матір своїх дітей. Вона вважає, що здатна на більше.

За право називатися "головою" у сім'ях точаться справжні війни. Тим часом церква уже відповіла на питання. І нагадує: влада - це передусім відповідальність.

"Ми різні, але ми - рівні", - наголошують члени координаційної ради з гендерної політики. І додають: щоб в українських сім'ях панувала гармонія, взаємну повагу чоловіка і жінки слід виховувати ще із садочка. А доки жорстокі реалії змушують до вольових рішень. Фемінізм - не українська традиція, вважають члени ради. Схоже, рівняни з ними солідарні. Про те, хто в сім'ї голова, довго не міркують. Чоловік - голова, а жінка - шия. В українській традиції гендерна рівність у пошані.