Телеканал "Рівне 1" приєднався до цифрової телемережі України. Весь світ активно переходить до нового, цифрового телебачення - Англія, Німеччина, Франція, США, Швеція та багато інших провідних країн світу вже відключили «аналог». Наші глядачі з листопада і до 2015 року спілкуватимуться з нами у двох форматах.

Сучасні технології працівники телеканалу почали освоювати першими в області. Вже понад десять років журналісти працюють з цифровими носіями. Аналогові касети та лінійний монтаж залишились в минулому. Нині журналісти можуть самі текст начитати та сюжет змонтувати. До нас приїжджав експерт з Голландії, який консультував телеканал з приводу переходу на цифрове мовлення як у технічних, так і творчих аспектах.

В успіхи першого місцевого вірять і фахівці. Однак, зауважують, доведеться багато працювати, аби заповнити цифровий телевізійний простір.

За ці роки "Рівне 1" постійно набувало нового вигляду. Змінилась студія, техніка, програми, люди, усе навколо нас. Ми рухаємося у ногу з часом. Минулого тижня телеканал таки отримав давно омріяну ліцензію на цифрове мовлення. Вже у планах - мовлення в мультиплексі МХ 5 з листопада. Втім, не варто засмучуватися тим глядачам, у кого немає цифрового тюнера. До 2015 року "Рівне 1" працюватиме і у нині діючому - аналоговому форматі. Фахівці переконані - за цифрою майбутнє, і це лише рух уперед.