Профспілкова конференція висловила недовіру головному лікарю Володимиру Баюну. Чи залишиться він на посаді — далі у сюжеті.

З диспансеру Володимир Баюн зник на три роки в 2005-му, коли правоохоронці порушили кримінальну справу. Головного лікаря звинуватили у привласненні, розтраті або заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем. У червні 2008 суд закрив кримінальну справу проти нього, а обласні депутати поновили на роботі. Відтоді в диспансері завирували пристрасті. Представники трудового колективу звинувачували Володимира Баюна у психологічному тиску та сексуальних оргіях. Все це він заперечив місяць тому на трудових зборах. Тоді підлеглі вирішили зібрати профспілкову конференцію, де висловили йому недовіру.

Коментувати рішення конференції Володимир Баюн відмовляється. Також не хоче добровільно іти у відставку, хоча це вкотре порадила зробити частина обласних депутатів, які взяли участь у заході. Тому вирішувати долю головного лікаря диспансеру обранцям доведеться на сесії обласної ради.

Найближча сесія облради має відбутися 27 березня. Швидше за все, саме тоді депутати розбиратимуть конфлікт у диспансері радіаційного захисту населення. Втім, навряд чи Володимир Баюн залишиться головним лікарем, адже проти нього налаштовано багато підлеглих. Та й недовіру можна сприймати як другу "червону" картку. Проте функція арбітра, який може видалити гравця з поля, все одно лягає на плечі обласних депутатів.