До такого кроку обіцяють вдатись мешканці п'ятиповерхівки на вулиці Соборній 442 б, яка вже кілька років тріщить по швах через жвавий рух вантажного автотранспорту від вікнами будинку.

Справжнім лихом стали великогабаритні вантажівки для мешканців цієї п'ятиповерхівки на мікрорайоні Ювілейний. Люди розповідають: все почалося кілька років тому, коли неподалік Луцького кільця збудували стоянку для великогабаритного транспорту. Дорога до місця ночівлі вантажівок пролягла під вікнами будинку за адресою Соборна 442, б. Відтоді для місцевих жителів ранки та вечори перетворились на пекло.

У своїх квартирах люди не можуть ані виспатись, ані відпочити. Та найгірше те, що будинок став руйнуватись та буквально тріщати по швах. Комунальники намагаються латати дірки, але в ефективність такого ремонту ніхто не вірить.

Вирішити проблему могла б добудова дороги від вулиці Млинівської. Люди кажуть: заасфальтувати потрібно лише 500 метрів і тоді вантажівки зможуть діставатись до стоянки іншим шляхом.

Начальник управління житлово-комунального господарства міста Іван Гема, посилаючись на зайнятість, коментувати ситуацію із будинком не став.

Люди вже втомились від безрезультативних звернень до чиновників. Якщо ті не зупиняють руйнацію їхнього будинку, вони обіцяють перекривати рух вантажівок до стоянки і захистити своє право на житло.