Працівники кримінальної міліції у справах дітей прийшли у помешкання учениці шостої школи - Наталії. Дівчина не відвідувала навчання. Батьків вдома у той момент не було. Натомість працівники міліції застали прогульницю з трирічною дівчинкою.

Дівчаток спершу передали до служби у справах дітей для вияснення обставин. Пізніше помістили у притулок для неповнолітніх. Правоохоронці почали шукати їхніх батьків. Як виявилось, мама старшої дитини працює на смітнику.

Мамою трирічної дівчини є 20-річна костопільчанка Катерина. Вона неодноразово була у розшуку за місцем проживання.

Горе–мати трирічної дівчини і далі шукає роботу. Тому, пояснила, і залишила свою малечу у подруги, аби та погляділа її невизначений час. Натомість подруга всі обов’язки няні перекинула на свою 12-річну доньку.

На даний час діти перебувають у притулку для неповнолітніх. На горе-матерів вже складені адміністративні протоколи. Максимум, що їм може загрожувати - це штраф у сумі 51 гривні. Злякати жінок може лише забрання дітей. Адже побачити своїх дівчат вдома вони зможуть лише після того, як створять належні умови для утримання та виховання.