Негода, котра два тижні тому завдала чимало шкоди жителям Клеваня, дається їм взнаки і досі. Повалені дуби зруйнували дахи будівель. Господарі вже відновлюють ушкоджене. Але самотній пенсіонерці із Клеваня чекати допомоги ні звідки. Щоб відновити проламані дахи на будинку і сараї, в неї немає ні грошей, ні робочих рук. А між тим зима не за горами.

Якби не шафа, каже, лишилася б без веранди. Оселю пенсіонерка Ольги Чижик ледве не розніс дуб. Дерево лягло на будинок у негоду з 26 на 27 серпня. Покрівлю уже кілька днів ремонтують сусіди. На матеріали позичила 6700 гривень. Ще стільки треба віддати за роботу. Грошей, бідкається, немає. Син теж допомогти не може.

Півмісяця тому у цьому закутку Клеваня 2 буревій повалив декілька трьохсотрічних дубів. Один стовбур донині лежав на сараї. Знімати його почали саме того дня, коли до селища приїхала знімальна група Першого Місцевого. Процес контролює селищний голова особисто. Цей дуб підняв не тільки повітку Ольги Чиж. Клопіт через дерево має її сусід Леонід Соколовський. Він тільки домурував двоповерхову частину до старенької хати, тепер мусить її розбирати.

Допомоги від сільської ради чоловік не чекав, сам розпилював дерево. Єдина втіха тепер — дрова.

Те, що дубовий стовбур на повітці пролежав два тижні, відколи тут вирувала негода, сільський голова виправдовується. Біля будинків постраждалих від негоди сусідів стоїть ще десяток дубів. Та їх не зрізатимуть. Спершу їхніх власників має встановити спеціальна комісія. Страхи людей про те, що пошкоджені буревієм дерева можуть упасти, місцевих чиновників не цікавить. Від процедури вони не відступатимуть. Тим часом із районної скарбниці готуються виділити допомогу клеванцям та жителям з інших сіл.

У списку компенсацій є і Ольга Чижик. Їй виділять 3 з половиною тисячі гривень. Це четверта частина від потрібної суми. Тепер, коли буревії в області почастішали, людей закликають страхувати житло.