Втім усіх задовольнити так і не вдалося, кажуть чиновники. Адже потребуючих такого персонального медичного реабілітаційного обладнання нині в області зголосилося більше 700 чоловік.

Житель Млинова Іван Кузьмич служив у радіаційних військах. Від отриманого опромінювання вже декілька років не може ходити. Тепер чоловік радіє, він отримав новий інвалідний візок.

А це житель Рівне нського району Олександр Виноградов. Два роки тому чоловік переніс два інсульти. Зараз він інвалід першої групи. Зі сльозами на очах згадує ті візки, якими змушений був користуватись у лікарні. Тепер має свій власний візок.

Нові візки враховують всі індивідуальні особливості людини з обмеженими можливостями. Основні критерії: вік людини, зріст, вага та хвороба. Такі візки в Україні виробляють лише три заводи.

Решту удосконалених візків область отримає до кінця року. На них інваліди готові зачекати, бо до цього отримували візки, які не враховували індивідуальних потреб. На поліпшені засоби пересування з держбюджету вже виділили 43 мільйони гривень.