20 копійок в день заради здоров’я дитини. Таку тезу під час візиту до Рівного озвучив професор з Америки Володимир Вертелецький. Він знову завітав до рівненських колег, аби намітити подальші плани співпраці в галузі запобігання вродженим вадам розвитку. Подробиці - від Олени Толочик.

Спільний україно-американський проект запобігання вродженим вадам розвитку реалізується на Рівне нщині вже більше 10 років. Його координатором є завідуючий кафедрою генетики університету штату Алабама Володимир Вертелецький. Перебуваючи у Рівному, він констатував: впровадження проекту вже має свої результати. Це зниження малюкової смертності, формування реєстру новонароджених та реєстру вроджених вад розвитку. Цими проблемами успішно займається медико-генетичний центр, який діє у Рівне нському діагностичному центрі. деловая переписка на английском языке скачать Одним із напрямків реалізації проекту є роз’яснювальна робота серед майбутніх батьків. На думку, професора Вертелецького, сьогодні профілактика особливо актуальна. Йдеться про застосування фолієвої кислоти для народження здорової дитини. А коштує це всього 20 копійок у день.

У подальших планах реалізації проекту – активне залучення до нього фахівців обласної дитячої лікарні, а також колег Хмельницького, Закарпаття.