Її в 2006 відкрив сам Президент Віктор Ющенко. Нещодавно голова Рівненської облдержадміністрації видав розпорядження звільнити приміщення закладу вже до першого квітня. Куди мають йти 70 дітлахів і хто їм знайде сім'ї — з'ясовував Олександр Курсик.

Пенсіонерка Євгенія Єгорова днями отримала листа від служби у справах дітей, його зміст поклав жінку на лікарняне – Олександрійська школа–інтернат де живе та навчається її онук, закривається.

Такі ж листи отримали й інші родичі інтернатівців, хоча до цього спецкомісії з’ясували - цим дітям немає куди йти. Онук бабці Жені і радий був би жити у родички, та її саму, каже, потрібно доглядати, до чужих хлопчина не піде. Аліна Сокальська вже жила у чужій сім’ї, повернулась в інтернат, готова звідси самостійно йти у доросле життя.

Олександрійську школу-інтернат відкривав сам Президент, обіцяв, що тут буде домівка для всіх, кого скривдила доля. Керівники області після двох років роботи вирішили реорганізувати заклад, дітей відправити по сім’ях, причому всіх і терміново, до першого квітня.

Сімдесят дітлахів не знають, де знайти прихисток, тільки звикли до життя у таких умовах. Втім, в облдержадміністрації виправдовуються: хотіли зробити як краще. Закривати єдиний інтернат в області вони не збирались, це чутки, запевняє заступник голови, переназвати заклад вирішили.

Цією справою вже зацікавились працівники прокуратури та місцеві депутати. Заклад варто оберігати, аби діти спокійно навчались і нові приміщення часом ніхто не приватизував.