Зі сльозами на очах згадували відомого рівненського хірурга Євгена Борового його родина, колеги та учні. Вони зібралися на презентацію книги журналістки Людмили Марчук, присвячену видатному лікареві. Докладніше - Марина Фурс.

Лікар-гуманіст, який врятував тисячі людських життів, справжній інтелігент, люблячий чоловік і батько та водночас напрочуд скромна людина. Таким постає перед читачами рівненський хірург Євген Боровий у книзі Людмили Марчук "Покликання боротись за життя. Євген Боровий: хірург, учитель, людина". Над створенням видання автор працювала півроку, збираючи краєзнавчі матеріали та спогади очевидців. Внесок Євгена Борового у розвиток хірургії на Рівне нщині важко переоцінити. Він врятував тисячі людських життів. Створив хірургічну школу, яка продовжує успішно працювати й нині.

"Дитино, хірург має відчувати пальцями", — так свого часу сказав Євген Боровий своїй доньці Оксані. Саме він прищепив їй любов до хірургії та був не тільки турботливим батьком, а й справедливим учителем та мудрим наставником.

Тим, хто хоче зблизька поглянути на життя Євгена Борового, варто поспішати за примірником книги, адже з друку їх вийшла усього тисяча.