Шкідливі для здоров'я продукти і побутова техніка із завищеним терміном гарантії - це ще не всі проблеми того, хто їх купує. Так вважають в управлінні у справах захисту прав споживачів. Напередодні Всесвітнього дня споживача Анна Яцук спробувала дізнатись, у чому головна біда сучасного покупця.

З'їв неякісний продукт і потрапив до лікарні. Таке часто трапляється з багатьма рівнянами, які не дивляться на склад товару. Але винні у цьому не споживачі, а виробники. Адже останні часто не вказують на упаковці повний склад продукту, чим вводять людей в оману. Найчастіше це стосується спредів, м'яких маргаринів та рибних консервів.

Працівники Рівне стандартметрології намагаються це контролювати і не сертифіковувати такі продукти. Та найбільше проблем виникає з побутовими товарами, розповідає заступник начальника управління у справах захисту прав споживачів Володимир Рачинський. Адже часто термін гарантії на побутову техніку завищено.

Та проблема не тільки у неякісних товарах, кажуть працівники "Рівне стандартметрології". А й у тому, що люди не завжди знають свої права і не намагаються їх захистити.