Шукаєш роботу — вчися водити тролейбус. У період кризи Рівненський обласний центр зайнятості перенавчає безробітних, щоб потім знайти їм роботу. Група непрацюючих сьогодні складала іспит на право керування електричним громадським транспортом. Чи впоралися майбутні водії тролейбусів - бачив Андрій Лобчук.

Нині 28 непрацюючих рівнян опановують професію водія тролейбуса. Десятеро з них уже складають останні практичні іспити. Кажуть, у часи, коли роботу віднайти майже неможливо, у комунальному підприємстві "Рівне електроавтотранс" пропонують вигідні умови, серед яких - висока зарплатня та соціальний пакет.

Підприємство уже не вперше співпрацює з Центром зайнятості. Щороку служба навчає групу водіїв тролейбусів та кваліфікованих працівників інших професій. У службі зайнятості розповідають: професії, пов'язані із забезпеченням роботи комунальних служб, зокрема міського транспорту, будуть затребувані навіть у кризовий період. Крім того, нині на ринку праці потрібні водії різних категорій, зварювальники та інші робітничі професії.

call center- центр обслуговування дзвінків - централізований офіс, що використовується для отримання і передачі великих обсягів інформації, яка надходить у вигляді запитів по телефону.

Попри кризу, в обласному центрі зайнятості від початку року змогли працевлаштувати понад дві з половиною тисячі осіб. І ще мають понад півтори тисячі вакансій.