І це тільки за офіційною інформацією. За оцінками медиків, насправді таких хворих не менше одинадцяти тисяч. Офтальмологи з усієї області збиралися цього четверга, щоб знайти вирішення проблеми. Як уберегтися від хвороби - знає Юліана Тет.

Глаукома прогресує. Такий вердикт винесли професійні офтальмологи під час "круглого столу", присвяченого Всесвітньому дню боротьби з цим захворюванням. За останні 5 років поширеність глаукоми в Україні зросла на 30 відсотків. Лікарі кажуть: найкращий спосіб зупинити хворобу - чим раніш її виявити. Для цього на Рівне нщині існує ціла програма з відкриття тонометричних відділень. Результати - не забарились.

Однак офтальмологи нарікають на відсутність спеціалізованого обладнання. Акцентують: завжди раді допомозі меценатів. Та все ж, лікарі налаштовані оптимістично. Завдяки вчасній діагностиці вдалося призупинити прогресування глаукоми на теренах області.

Мешканцям Рівне нщини офтальмологи радять уважніше ставитися до своїх очей. Адже початок хвороби безсимптомний та непомітний. А звичайний огляд в окуліста може вберегти вас від інвалідності.