Підняти тарифи з першого квітня планує єдиний у місті оператор. Проти нього вже порушили справу у відділені Антимонопольного комітету. Та чи вдасться стримати подорожчання — з’ясовував Володимир Миколайчук.

Рахунок про оплату послуг кабельного телебачення обурив жительку будинку на Шухевича, 4 Людмилу Пацаловську. Оператор попереджає, що з 1 квітня плата за соціальний пакет з 20 каналів збільшиться на п’ять гривень — до 18 гривень у місяць.

Підвищення також стосується абонентів, які користують базовим пакетом на 59 каналів. Єдиний у місті оператор кабельного телебачення пояснює, що змушений підвищити тарифи. Адже обслуговування абонентів зросло.

Наміри підвищити абонентську плату вже привернули увагу Антимонопольного комітету. Проти оператора-монополіста порушили справу через необґрунтоване завищення тарифів. Дмитро Тарасюк вважає, що абонплату за соціальний пакет має регулювати держава. Адже через подорожчання багато споживачів узагалі втратять можливість дивитися телебачення.

Оператор Рівного таки планує піти на поступки найбільш соціально незахищеним абонентам. Споживачі, списки яких мають скласти в міському управлінні соцзахисту, сплачуватимуть за кабельне ТБ 10 гривень у місяць. Цей проект має запрацювати з першого травня. Чи зміняться тарифи для інших абонентів — покаже час.