Добудують додатковий поверх та ще один корпус. Це відбувається у рамках нацпроекту «Нове життя». В Україні він почав діяти з 2011 року. Його метою є створення до кінця 2013 року у всіх обласних центрах - сучасних перинатальних центрів. Рівненщині пощастило і вона матиме його ще цьогоріч.

Нині рівненський перинатальний центр зачинений на ремонт. Буде він не косметичним, а капітальним. Вже знесені деякі внутрішні стіни, на території мають добудувати додаткові приміщення. Загалом площа медичного закладу збільшиться з трьох тисяч квадратних метрів до вісьми.

Також у медзакладі планують створити нове відділення де доглядатимуть недоношених діток. Наберуть додаткових лікарів та лаборантів. Триста п'ятдесят нинішніх працівників роботу не втратять, запевняє керівництво медзакладу. Їх праця дуже необхідна, адже кількість пологів щороку збільшується.

Саме через лідерство по народжуваності, Рівне нщина отримала шанс збудувати сучасний перинатальний центр до кінця цього року. З державного бюджету має бути виділено для цього 46 мільйонів гривень.

Тепер залишається тільки дочекатися грошей з держбюджету. Прийти вони мають до кінця тижня. Якщо збоїв ніяких не виникне то вже у грудні будівництво перинатального центру закінчать. На початку 2013 завезуть й сучасне обладнання. На нього заплановано виділити 18 мільйонів гривень.