Гість студії - заступник генерального директора ВП "ХАЕС" з кадрів та соціального розвитку Віктор Демидюк. Ведуча Світлана Сирота.

{[Ведуча (В)]: Ви є заступником генерального директора Хмельницької АЕС з кадрів та соціального розвитку. Збалансована кадрова і соціальна політика є ключовим аспектом безпечного виробництва електроенергії. Розкажіть для чого Хмельницька АЕС співпрацює з громадськістю?} [В. Д.]: В першу чергу для того, щоб жителі знали, що робота ХАЕС є безпечною та надійною. Що ми дотримуємось усіх правил та стандартів ядерного законодавства. На даний час Хмельницька АЕС виробила 103 % продукції.

{[(В)]: А яким чином ви ще зацікавлюєте громадськість?} [В. Д.]: Проводимо різноманітні зустрічі із школярами, студентами, громадськістю та чиновниками. Організовуємо екскурсії на підприємстві, проводимо зустрічі із керівництвом. Наше підприємство вже відвідало більше 3000 людей.

{[(В)]: Що потрібно зробити людям, щоб вони могли потрапити на ХАЕС?} [В. Д.]: Потрібно надіслати нам листа на ім’я генерального директора. Потім ми узгоджуємо усі необхідні деталі і надсилаємо запрошення. Однак не усі мають змогу потрапити до нас. Зокрема школярі молодших класів до нас не потраплять.

{[(В)]: Які вузи потрібно закінчити, щоб потрапити на ХАЕС?} [В. Д.]: Потрібно закінчити профільні вузи. До них відносяться КПІ, Севастопольський Національний університет, та Одеський Політехнічний інститут. В нас на підприємстві є 1021 спеціальність та 5298 працівників. Однак не всі вони мають вищу освіту.