Вік живи — вік учись. Перший фільм Арнольда Шварценеггера "Геркулес із Нью-Йорка" критики розбили в пух і прах. Культурист розмовляв зі страшним акцентом, тому його озвучив професійний актор. Після виходу стрічки він запитав свою подругу-модель про враження. Дівчина відповіла приблизно так: "Ти ж спортсмен, а не актор". "Але цьому можна навчитися", — впевнено відказав Термінатор. Володимир живе за цим принципом.

"Щоб стати професіоналом у будь-якій сфері, треба постійно тренуватися, — каже він. — Тривалий повтор дії чи руху робить його автоматичним, а з часом він шліфується до рівня шедевру".

Активно шліфувати мистецтво думки та слова Володимир Миколайчук розпочав у Службі інформації "Радіо Трек". Тоді вчився на третьому курсі факультету масової комунікації та інформаційних технологій Міжнародного економіко-гуманітарного університету. Робота у практичній журналістиці не завадила Володимиру закінчити навчання за спеціальністю "журналіст" з відзнакою.

Тривалий час Миколайчук працював у "Рівне нській газеті", газеті "Літопис Заходу". Нині поєднує роботу в діловому тижневику "ОГО" та телеканалі "Рівне 1". В ефір вперше вийшов у січні 2009 року як ведучий програми "Новини Рівного". Також знімає для телеканалу сюжети. Розуміє, що перший млинець зажди видається глевким, але спокійний, бо знає — успіх приходить до наполегливих і послідовних людей.