У розпал літа — розпал ремонтів. Тепловики готуються до початку опалювального сезону 2012-2013. Приміром "Рівнетеплоенерго" запланувало відремонтувати 4 кілометри тепломереж, замінити котли й насоси, провести профілактику обладнання, щоб і вода гаряча була, і батареї взимку гріли. Могли б зробити, кажуть, ще більше, якби споживачі розрахувалися за послуги. Боржники підприємству завинили 14 мільйонів гривень.

Котельню на Мірющенка, 41В зупинили на профілактику, щоб замінити насоси. Вони працювали з 89-го. Нові — якісніші й заощаджують електроенергію. Замінювати старі насоси на котельнях почали ще минулого літа.

Цього літа тепловики замінять 4 кілометри мереж. Загалом на підготовку до нового опалювального сезону "Рівне теплоенерго" витратить 7 мільйонів гривень. Нині на трьох котельнях завершують монтаж утилізаторів. Вони зменшать температуру викидів із димових труб.

Вперше за останній десяток років на котельнях відремонтували кабінети.

Осучаснити обладнання можна було б ще більше, каже директор підприємства, якби не 14 мільйонів боргу споживачів. Більше того, тариф не рентабельний. Його різницю ще має повернути держава.

Не маючи цих коштів, тепловики не можуть втілити усі задуми по енергозбереженню. Просять не відкладати оплату послуг.