На цей раз депутати рівненської обласної ради, представники вищих навчальних закладів, громадських організацій, Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України та Духовної Ради України зібралися на круглий стіл, де обговорювали скандальний мовний закон Ківалова - Колесніченка.

Російська мова не потребує захисту. В цьому переконані учасники круглого столу, який відбувся у Рівному. Навпаки, відстоювати і захищати потрібно саме українську мову, адже в деяких регіонах країни вона не першому місці.

На Рівне нщині проблем з російськомовним населенням немає, кажуть учасники круглого столу. В Кузнецовську є клас де навчання ведеться саме на цій мові. З відповідною заявою двадцять п'ять батьків звернулися до управління освіти і науки.

Ректор Національного університету "Острозька Академія" Ігор Пасічник переконаний, прийнятий закон Ківалова-Колесніченка це чергове випробовування українців на здатність захистити власну мову.

В підсумку усі учасники круглого столу дійшли висновку, що "мовний закон" це політична гра і його прийняття зумовлене наближенням парламентських виборів.