Безумовно, у літнього весілля маса переваг. Тепло, зелено, красиво, пізно темніє, наречена і наречений не ризикують замерзнути і промокнути під нудним дощем, гості веселі і щасливі, співають птахи і світить сонце ... Але є у весілля в цей чудовий сезон і серйозні недоліки, які можуть зіпсувати торжество.

Червнева весілля обіцяє парі солодке життя, липнева - веселу і красиву, весілля в серпні обіцяє повні любові стосунки. Здавалося б, як все чудово. Але літо - це не тільки позитив, це ще і настирливий тополиний пух і задушливий спеку.

Що таке спека для нареченої і нареченого? Червоні особи, потекшіе макіяж, страждання в костюмі і об'ємному нарядному платті і, як наслідок, втому і головний біль, а також не особливо привабливий зовнішній вигляд. Що ж робити парі, яку чекає річна весілля?

У першу чергу, виберіть літні весільні наряди. Нареченому рекомендуємо звернути увагу на більш легкі, світлі тканини для костюма, а нареченій - відмовитися від маси нижніх спідниць, здавлюють корсетів і важких воланів.

Легке відкрите плаття буде більш доречно в літній день і дозволить нареченій комфортно себе почувати. Дуже важливо вибрати вбрання з натуральних тканин, синтетичні матеріали на спеці немов тримають вас в скафандрі і лише погіршують стан. Ідеальною тканиною для літа є шифон. Багатошарові шифонові вбрання дуже красиві і при цьому в них зовсім не жарко. Непогані варіанти також органза, тюль, мереживо, креп.

Краще відмовитися від рукавичок або вибрати сітчасті, що дозволяють рукам «дихати». Мудрим рішенням буде і відмова від панчіх і колготок, особливо якщо ноги нареченої стрункі, красиві і трохи засмаглі.

Літня весільне взуття може бути трохи відкритою - навіть босоніжки вже не вважаються моветоном. Крім того, саме літо ідеальний сезон для весільного міні-сукні.

Як стильного елемента вбрання може виступати елегантний віяло або гарний мереживний парасольку.

Нареченій варто вибрати зачіску з високо забраними волоссям - це теж врятує від спеки і допоможе зачісці протриматися весь день.

Макіяж в жаркий день повинен бути стійким, але легким і не жирним, виберіть тональний крем з сонцезахисним чинником (або ж скористайтеся сонцезахисним кремом для обличчя), щоб не перетворитися через півгодини на сонці в наречену з червоним обгорілим носом.

Під рукою повинна бути компактна пудра. Доречні влітку широкополі капелюхи, вуалі та інші аксесуари, що захищають обличчя від сонця.

Другий важливий рада - організація весілля. Спробуйте основні етапи важливого дня провести вранці (до 11:00) і ввечері.

Тоді вам вдасться уникнути піку спеки. Якщо вранці відбудеться реєстрація, потім ви можете влаштувати фотосесію і знову зустрітися з гостями вже ввечері, на банкеті. Або ж вирушайте днем ​​до води або в ліс, де сонячні промені не такі, як у місті, серед асфальту та каміння.

Вибираючи кафе або ресторан для банкету, зверніть увагу на кондиціонер - важливо, щоб він там був і справно працював. Відмінний варіант для банкету - ресторан на борту теплохода. Втім, відправитися кататися на теплоході можна і до застілля, а заодно влаштувати романтичну фотосесію на фоні хвиль.

Врахуйте, що на жарі алкоголь діє особливо потужно, і ви ризикуєте вже до обіду замість гостей побачити захмелілих і сонних мух.

Тому обмежте кількість спиртного до банкету, цілком можна обійтися лише шампанським. А ось про запас мінеральної води подбайте - вона знадобиться і парі, і гостям набагато більше спиртного. Уникайте масляного крему для весільного торта, при температурі вище 30 він легко псується і може потекти. Складаючи меню, зробіть упор на фрукти, морозиво, ягоди. Вибираючи весільний букет, зверніть увагу на те, що не всі квіти стійки на спеці. Найкраще тримаються під палючими променями орхідеї, фрезії, кали, троянди, ранункулус. Найгірше переносять спеку гербери. Для кращого збереження виду букетика періодично ставте його у вазу з водою на протязі дня.