Таїнство вінчання просто вражає. Воно має глибоке коріння і традиційно означає висновок щасливого шлюбу перед Богом. Вінчання є найкрасивішим і урочистим моментом весілля, і воно не може обійтися без ікон.

Слід зазначити, що вінчальні ікони повинні бути з образом Господа Ісуса Христа і Божої Матері. Вони залишаються з людьми назавжди як і біблія. Наприклад, якщо Ви придбали вінчальні ікони, вони залишаються у Вашій родині як оберіг. Також їх можна передавати з покоління до покоління. Не слід купувати вінчальні ікони вже на самому вінчанні в церкві, краще замовити їх заздалегідь. Також потрібно знати, що ікони є не просто картинкою. Це лики Господа і Богородиці, які будуть оберігати Ваш будинок. Ікони повинні бути співзвучні з душею людини, підходити йому.

Вибір образів повністю залежить від самої пари. Так, багато підбирають ікони, з якими пов'язане життя їхніх родичів або певні значущі події. Завдяки такому вибору ікони будуть давати нареченому і нареченій віру в свою сім'ю і себе, і будуть висвітлювати їхню родину. Крім цього, ікони повинні бути освяченими, а тому їх заздалегідь слід принести в церкву і присвятити для вінчання.