Рівненські каруселі небезпечні. У парку імені Шевченка з 13 атракціонів - половина не працює. Причина - старість, часті поломки та відсутність коштів для ремонту. Нещодавно працівники Держгірпромнагляду заборонили кататися і на колесі огляду.

Юлія Троян зі своїм чоловіком привели до парку двох внуків. Дворічних Єлизавету та Артемія гойдають лише на дитячих човниках. На інших бояться. Мовляв - аварійні.

Не помічають змін у парку й інші рівняни. Кажуть, каруселі не пофарбовані, частина взагалі не працює, тому гойдати дітей на них не поспішають.

Каруселі у парку перевіряють постійно. Нещодавно працівники Держгірпромнагляду заборонили експлуатацію колеса огляду. Атракціон вже багато років мав тріщини. Втім цьогоріч вони почали збільшуватись.

Директор парку Андрій Мощанецький у відродження колеса огляду вірить. Каже, двадцять тисяч гривень для його ремонту знайдуть. Що не скажеш про ракетоплан. Атракціон вже кілька років не працює і ремонтувати його не будуть.

Не працюють нині ще й орбіта, дитяче сонечко та автодром. На їх ремонт шукають гроші, запчастини та спеціалістів по відновленню. Латати старе, керівництво парку змушене бо купити нові атракціони не під силу.

Залучати підприємців до співпраці - це єдиний вихід із ситуації, додає Андрій Мощанецький. Також потрібно кожну карусель закріпити за підприємствами міста. Ті б утримували атракціони і розміщували на них свою рекламу. У іншому разі, всі атракціони може чекати доля ракетоплана.