На Рівненщині знову стає спекотніше, і відпочивальники вже поспішають до водойм - рівняни не виняток. Найпопулярніше місце для літнього відпочинку у Рівному є Басів Кут. Однак там кількість кишкової палички перевищує норму майже в 5 разів. Через це в міській санепідемстанції заборонили купатися в озері. Сьогодні спеціалісти знову відібрали зразки води на дослідження.

На Басовому Куті поки не людно. У воді видніються хіба що чайки та буйки. На березі рибалки та любителі позасмагати. Минулого тижня спеціалісти в озері виявили перевищення лактозопозитивної кишкової палички майже в 5 разів. Олександр про це чув, однак бактерії не боїться. Каже, прийшов на Басів Кут купатися.

Не зважають на перевищення кишкової палички у воді і рибалки. Олександр Чесноков розповідає, чи не щодня ходить до озера ловити рибу та й купається заодно.

У міській санепідемстанції певні, кількість кишкової палички збільшилась внаслідок спеки.

Однак відпочивальникам передчасно хвилюватися не варто, додає Ірина Бондарчук, кількість кишкової палички невдовзі може і зменшитися за рахунок самоочистки у воді. Та й серйозних хвороб бактерія не викликає.

Сьогодні з Басового Кута знову відібрали зразки води. Результати досліджень будуть відомі цього четверга.