Зручності першого приватного автобусу виявилися незручними для його власників. Вони жаліються, маршрут автобусу, що курсує між Ювілейним та Північним, став перевізником здебільшого для пільговиків.

Барселонські автобуси у Рівному нерентабельні. У гаманці підприємців, які їх закупили грошей, не додають. Навпаки — віднімають по 200 гривень щодня.

Щодня у їхній бак заливають пального на 600 гривень. Кожен із шести автобусів за день місто об'їздить шість разів. Насправді пасажирів чимало, каже кондуктор. Та переважна більшість із них їздить безкоштовно.

Перевезення усіх пільговиків, а не 2-х чи 4-х як у маршрутних таксі, була умовою міської влади підприємцям. Чиновники про теперішню збитковість знають, та дивляться у майбутнє.

Обидва підприємці, які закупили автобуси, теж сподіваються на збільшення продажу квитків восени. Та більше на компенсацію державаю проїзду пільговиків.

Про механізми повернення коштів за перевезення пільгових категорій підприємці з владою ще домовлятимуться. Водії з маршрутних таксі, кажуть, вирішувати перевезення пенсіонерів та інвалідів варто інакше. Лише в самих автобусах їх не зібрати.

Та попри щоденну збитковість перевізники від ідеї автобусного маршруту поки не відмовляються. Навпаки, кажуть покращуватимуть сервіс. Навіть дрес-код введуть для водіїв та кондукторів.