Саме на це передусім люди просять звернути увагу робочої групи при написанні Стратегії сталого розвитку територіальних громад та Програми розвитку місцевого самоврядування в області. Голови районних, сільських та селищних рад пропозиції своїх громад до відома беруть, але... Для втілення проектів потрібне фінансування.

Члени координаційно-консультативної ради вкотре зібралися обговорити хід написання Стратегії сталого розвитку територіальних громад та Програми розвитку місцевого самоврядування на Рівне нщині . Найпершими мають завершити підготовку стратегій у селах та селищах - до першого червня наступного року.

Головне у написанні довготермінової програми, перспективи її подальшої реалізації, певний заступник голови Рівне нської облради Олександр Чуприна. Себто, хто б не був на чолі чи то сільської, чи районної ради прописане в програмі має виконуватися.

Голови ж районних рад кажуть, для написання стратегій в першу чергу треба проаналізувати нинішній стан територіальних громад, а вже потім планувати подальший розвиток.

Щоби Стратегія сталого розвитку територіальних громад діяла — треба відповідне фінансування, підтримує голова Дубровицької райради Леонід Стрибулевич. А громада найперше прагне будівництва доріг, садочків та повноцінного оснащення ФАПів.

Обласна рада ж має завершити підготовку Стратегії сталого розвитку загалом на Рівне нщині до червня 2014-го, вже після написання програм сільських, селищних та районних рад.